Ajovalojen kiillotus ammattimaisesti hartsikäsittelyllä

Umpioiden uudistaminen ja kirkastaminen hartsikäsittelyllä Tuulilasimestareilta. Ajovalojen kiillotus ammattimaisesti kestää yli 2 vuotta käyttöä. Ehdoton vaihtoehto kotikonsteille ja markettien ’tee-se-itse’ ratkaisuille.

Kirkkaat puhtaat ajovalot ovat tärkeä osa liikenneturvallisuutta. Hartsikäsittelyn jälkeen ajovalojen valoteho paranee merkittävästi, mikä parantaa omaakin näkyvyyttäsi ja vähentää onnettomuusriskiä pimeässä ajettaessa.

Mitä on Ajovaloumpioiden kirkastus?

Ajovalojen kiillotus ammattimaisesti kestää noin 2-3 vuotta käyttöä. Puhdistuksen ja hionnan jälkeen, ajovalon pinta käsitellään hartsihöyryllä, jota kutsutaan myös nimillä korjauslakka tai korjaushartsi. Tämä prosessi antaa uuden kirkkauden ajovaloumpioille. Kotikonstit ja markettien kiillotus kemikaalit eivät kestä samalla tapaa lämpöä, UV-valoa, likaa ja kulutusta. Kotikonstit kestävät käyttöä tavallisesti vain muutamia viikkoja maksimissaan. Tämä vaikuttaa ajoneuvon omaan näkyvyyteen ja liikenneturvallisuuteen, sillä himmeät valot heikentävät auton ajajan näkökykyä pimeässä.

Ajovalojen kiillotuksen ammattimaisessa menetelmässä käytetään erikoishartseja, jotka palauttavat ajovalon pinnan kirkkauden. Prosessi on huomattavasti edullisempi vaihtoehto verrattuna uusien umpioiden hankintaan asennuksineen. Lisäksi se on ympäristöystävällinen valinta, sillä se pidentää olemassa olevien ajovalojen käyttöikää.
Ensiksi ajovaloumpio puhdistetaan ja kuivataan huolellisesti, ja suojataan sen ympäristö. Umpion pinta hiotaan epäkeskohiomakoneella. Aloitetaan ensin karkealla ja sitten hienolla karkeusasteella. Umpion pinta puhdistetaan ja kuivataan taas huolellisesti ja tarkastetaan että pinta on tasainen ja naarmuton. Kuumennetaan korjauslakka, ja käsitellään umpio korjauslakan höyryllä tasaisesti, kunnes pinta on täysin kirkas. Annetaan vielä kuivua 10 minuuttia ja käsittely on valmis. Hartsikäsittely kestää kirkkaana ja toimivana pitkään.

Hyödyt ja vaikutukset liikenneturvallisuuteen

Kirkkaat ajovalot ovat olennainen osa liikenneturvallisuutta. Hartsikäsittelyn jälkeen ajovalojen valoteho paranee merkittävästi, mikä parantaa näkyvyyttä ja vähentää onnettomuusriskiä pimeässä ajettaessa. Lisäksi kirkkaat ja hyvin huolletut ajovalot parantavat ajoneuvon ulkonäköä ja voivat näin nostaa sen jälleenmyyntiarvoa.