Mitä riskejä on rikkinäisistä auton laseista?

Rikkinäiset auton lasit voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja riskejä, jotka vaikuttavat sekä ajoturvallisuuteen että ajomukavuuteen. Tässä artikkelissa käsittelemme, miksi on tärkeää korjata tai vaihtaa rikkinäiset auton lasit mahdollisimman pian.

Heikentynyt näkyvyys

Yksi suurimmista riskeistä rikkinäisissä auton laseissa on heikentynyt näkyvyys. Halkeamat ja säröt voivat vääristää näkymää ja tehdä ajamisesta vaarallista, erityisesti huonoissa sääolosuhteissa tai pimeällä. Tämä voi johtaa onnettomuuksiin, kun kuljettaja ei näe esteitä tai muita ajoneuvoja ajoissa.

Lisäksi halkeamat voivat heijastaa valoa epätavallisella tavalla, mikä voi häikäistä kuljettajaa ja tehdä ajamisesta epämukavaa ja vaarallista. On tärkeää, että auton lasit ovat ehjät ja kirkkaat, jotta näkyvyys säilyy optimaalisena kaikissa olosuhteissa.

Heikentynyt rakenteellinen kestävyys

Rikkinäiset auton lasit voivat heikentää ajoneuvon rakenteellista kestävyyttä. Tuulilasi on olennainen osa auton korirakennetta ja se auttaa jakamaan voimia törmäystilanteessa. Halkeamat ja säröt voivat heikentää tuulilasin kykyä kestää iskuja, mikä voi johtaa vakavampiin vaurioihin onnettomuustilanteessa.

Lisäksi rikkinäinen tuulilasi voi vaikuttaa turvatyynyjen toimintaan. Monissa autoissa tuulilasi toimii tukipisteenä turvatyynyille, ja jos lasi on heikentynyt, turvatyynyt eivät välttämättä toimi oikein. Tämä voi lisätä loukkaantumisriskiä onnettomuustilanteessa.

Mahdolliset sakot ja katsastuksen hylkääminen

Rikkinäiset auton lasit voivat myös johtaa sakkoihin ja katsastuksen hylkäämiseen. Suomessa laki edellyttää, että ajoneuvon lasit ovat ehjät ja turvalliset. Jos poliisi havaitsee ajoneuvossasi rikkinäisen lasin, voit saada sakot ja ajoneuvo voidaan määrätä ajokieltoon, kunnes lasi on korjattu.

Katsastuksessa rikkinäinen tuulilasi voi johtaa hylkäykseen. Tämä tarkoittaa, että ajoneuvo ei läpäise katsastusta ennen kuin lasi on korjattu tai vaihdettu. Tämä voi aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia ja vaivaa, joten on parasta hoitaa lasivauriot ajoissa.

Lisääntyneet melu- ja ilmavuodot

Rikkinäiset auton lasit voivat myös aiheuttaa lisääntyneitä melu- ja ilmavuotoja. Halkeamat ja säröt voivat päästää sisään tuulen ja ajomelun, mikä tekee ajamisesta epämukavaa. Tämä voi myös vaikuttaa ajoneuvon polttoainetehokkuuteen, kun ilmavuodot lisäävät ilmanvastusta.

Lisäksi ilmavuodot voivat vaikuttaa ajoneuvon ilmastointijärjestelmän toimintaan, mikä voi tehdä matkustamosta epämukavan kuuman tai kylmän. On tärkeää, että auton lasit ovat ehjät ja tiiviit, jotta ajomukavuus säilyy parhaana mahdollisena.

Yhteenveto

Rikkinäiset auton lasit voivat aiheuttaa monenlaisia riskejä ja ongelmia, jotka vaikuttavat sekä ajoturvallisuuteen että ajomukavuuteen. Heikentynyt näkyvyys, rakenteellinen kestävyys, mahdolliset sakot ja katsastuksen hylkääminen sekä lisääntyneet melu- ja ilmavuodot ovat kaikki syitä, miksi rikkinäiset lasit tulisi korjata tai vaihtaa mahdollisimman pian.

Jos huomaat ajoneuvossasi rikkinäisen lasin, älä epäröi ottaa yhteyttä Suomen Tuulilasimestarit -yritykseen. Meidän ammattilaisemme auttavat sinua nopeasti ja tehokkaasti, jotta voit jatkaa ajamista turvallisesti ja mukavasti. Lisätietoja lasin korjauksesta löydät täältä.